Rådgiver svine- producenter på ny måde

Hos Jysk Landbrugs-rådgivning tænkes der utraditionelt med kun to svinerådgivere i huset.

De to svinerådgivere hos Jysk Landbrugsrådgivning i Billund, Marianne Holck og Kjeld Askjær, har begge været ejere af større sohold, før de begyndte som svinerådgivere.

"Den viden, vi har, skal omsættes til praktiske færdigheder - et håndværk - hos såvel ejer som staldpersonale," siger Marianne Holck.

Hun og kollegaen Kjeld Askjær tager af og til på besøg hos svineproducenten sammen, vel at mærke til prisen for én rådgiver. De mener, der ligger sparring og udvikling i denne fremgangsmåde for både dem selv og for svineproducenten.

"Vi er gode til forskellige ting, og det får mange flere muligheder og idéer frem, end hvis vi kom alene," siger de samstemmende.

Mens Kjeld Askjær er stærk på det mere virksomhedsmæssige og strategiske felt, er Marianne Holck stærk på det pasningsmæssige og miljømæssige område. Den kombination får nye idéer frem på staldgangen.

Samarbejde

De to svinerådgivere har stor glæde af at sidde tæt på driftsøkonomer og tæt på Jysk Landbrugsrådgivnings råvarespecialist, Bjørn Asmussen, der arbejder med indkøb og optimering af råvarekøb til landbrug.

"Derudover har vi et samarbejde med LRØ, når det drejer sig om specialistviden, som vi ikke selv har i huset," forklarer Marianne Holck.

På sigt ser de begge gerne, at svineafdelingen kan udvides med mindst én person mere.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle