Race med vægt gennem hele Jylland

Selvfølgelig har vi da en vægt. Den står godt nok nogle kilometer væk på en nedlagt grovfoderhandel, men det er i orden at køre det ekstra stykke vej."

Sådan tænkte og sagde brødrene Dreyer, deltagere i grovfodermatchen som team Bjørnemosegård, da de meldte sig til matchen.

Da de var på vej hjem i bilen fra det første orienterende møde på Landscentret i Skejby, ville de lige vende forbi den nedlagte grovfoderforretning og tage vægten i øjesyn.

Men vægten var væk!

Fjernet. Slet og ret. Og så var gode råd ellers nok værd at få fat i. En panikopringning til tovholder i grovfodermatchen Peter Hvid Laursen, Landscentret, var den første reaktion. Og heldigvis også den der gav pote.

Grovfodermatchen og Landscentret samarbejder med Præstbro Maskiner om vægte, og her var der lige præcis en vægt på lager, som kunne lejes så længe matchen varer.

Men hvordan kommer sådan en vægt lige fra Nordjylland til Fyn fra den ene dag til den næste, hvor første slæt skulle tages?

Det spørgsmål havde Peter Hvid Laursen også et svar på: Han startede sin VW transporter, kørte til Nordjylland, læssede en vægt, der fik bilen til at hænge godt med bagenden, og satte kursen mod syd.

"Jeg havde overnattet hjemme på vejen til Fyn, men da jeg var kommet af sted, kom jeg til at tænke på, at det slet ikke ville være sjovt at køre med den tungt læssede bil ned gennem Jylland i den voldsomme morgentrafik," fortæller Peter Hvid Laursen, der i stedet stod op på det tidspunkt, hvor unge mennesker plejer at gå i byen, startede transporteren og kørte i solopgangens smukke lys mod Fyn, hvor brødrene havde støbt en plads til vægten, som den lige kunne monteres på.

Projektet betaler lejen af vægten i den tid matchen varer, derefter kan landmændene købe den pågældende vægt.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle