Redesignet New Holland viser lidt af fremtidens traktorkomfort

New Hollands redesignede methan-traktor er langt mere spændende end bare drivkraften. Den kan meget vel vise New Hollands bud på, hvordan kabine og betjening kommer til at se ud på nye modeller.

New Holland har de seneste 10 år arbejdet med et koncept, hvor fremtidens landbrug kan være selvforsynende med energi - for eksempel via et biogasanlæg, der kan tanke traktoren op med biogas. Det har siden 2012 ført til adskillige prototyper af traktorer, og nu er det nyeste skud på stammen kommet.

Men i forhold til tidligere er drivkraften slet ikke det spændende i den nye methan-traktor. Designet af traktoren, navnlig kabinen, og selve brugerfladen byder på mange flere spekulationer og spændende idéer om fremtidens traktor. Den kan meget vel levere de første informationer om, hvordan New Hollands næste generations kabine og brugerinterface kommer til at se ud på traktor-/maskinsiden.

New Holland har selv frigivet masser af informationer med tanker og idéer bag de forskellige elementer.

Swipe menuer mellem terminaler

For eksempel har kabinen 20 pct. større vinduesareal end tidligere, og i kraft af et stort panorama-vindue vil man ifølge New Holland kunne se frontlæsseren hele tiden uanset dens position.

360 graders kameraer gør sidespejle unødvendige, eftersom man kan vælge at se billederne på frontpanelet ved rattet.

Betjeningen i kabinen på methan-traktoren er meget minimalistisk, men med en tredelt hovedskærm placeret til højre for chaufføren. Den første skærm viser live-view kamera. Den næste viser mindre brugte traktorinformationer såsom pto-hastighed, hydraulik-flow og lyspakke.

Tredje skærm er dedikeret til feeds af ekstern information - for eksempel radar- og vejrdata.

Har man brug for en hvilket som helst menu fra en af de tre skærme, kan man swipe menuen direkte derfra og ned på instrumentpanelet ved rattet. Det kan være traktorinformationer såvel som google maps, når du skal finde vej i trafikken.

New Holland føjer stemmestyring af traktoren til listen over funktioner, en sikkerhedsmæssig annordning, så du er fri for at flytte hænder fra rattet og øjnene fra den primære arbejdsopgave.

Faktaboks

Gastraktoren

  • New Hollands nyeste udgave af biogas-traktoren benytter en 6 cyl. NEF-motor fra FPT.
  • Den yder 180 heste og har et maks. moment på 740 Nm. 
  • På den nye udgave er lydniveauet sænket 50 pct. 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle