Redskabsbærer kan klare alle såopgaver

Amazones redskabsbærer, VarioTrail, kan med to såbjælker klare alle bedriftens såopgaver i seks meters arbejdsbredde.

Da Amazones eksisterende EDX-præcisionssåmaskiner og Citan-korn/rapssåmaskiner i princippet har haft den samme opbygning i seks meter-versionerne, har firmaet taget konsekvensen og tilbyder nu VarioTrail 3000-redskabsbæreren med 3.000 liter tank, præcis dosering til såvel kornsåning som gødningsplacering og en lift bagerst.

 

Udsæd eller gødning i tanken

I liften kan enten monteres enkornssåmaskinen EDX-VT 6000-C med central frøbeholder og seksmeters arbejdsbredde med variabel rækkeafstand fra 37,5 til 75 cm, eller korn/frø-såbjælken Citan-VT- 6000-C med RoTeC-såskær og 16,6 cm rækkeafstand. Redskabsbærerens beholder rummer startgødningen, når der sås med enkornsmaskinen, mens den rummer udsæden til korn- og rapssåning, eventuel iblandet startgødning til samplacering i sårillen.

 

Amazone tilbyder striptill

En tredje valgmulighed til redskabsbæreren er Amazones bud på et striptill-redskab, nemlig XTill.

XTill løsner jorden ved at skære en rille, renser striben for planterester og placerer så gødning med en kraftig tand i valgfri dybde, inden der lukkes med en trykrulle.

XTill kan således ikke så men skal bruges på de allerkraftigste lerjorde, hvor det kan være svært overhovedet at komme i jorden og få lukket rillen bagefter. Derefter sås der med en af de to såbjælker.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle