Rekordbesøg på Langesø

Stor interesse for nye skovmaskiner.

Der var tæt trafik på de små skovveje ved Langesøskovene på Fyn torsdag i sidste uge, hvor Langesømessen - Europas største juletræs- og pyntegrøntmesse - fandt sted. Vejret var da også enhver udstillers ønskedrøm: Nul regn, sol og behagelige temperaturer.

Arrangørerne anslår besøgstallet til at have nået rekordhøje 2.700 - og 140 udstillere - formentlig som følge af den fine økonomiske form, branchen for juletræer og pyntegrønt er i og har været i de seneste år.

"Langesømessen er det sted, man kommer, hvis man står og skal til at investere i en ny maskine. Stort set alle fabrikanter er til stede, og det er let at få overblik over markedet," siger skovfoged Mathias Larsen, Skovdyrkerne Øst.

Som en tendens peger han på, at udviklingen, hvor producenterne af juletræer og pyntegrønt bliver stadig større, betyder, at markedet for store maskiner er stigende.

"Markedet og udbuddet af for eksempel portaltraktorer er i rivende udvikling. Og vi ser flere og flere sprøjter og gødningsspredere med for eksempel 12 og 14 meters arbejdsbredde," siger Mathias Jensen.

ebo

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle