Robust og simpel mobil malkestald

Europe Dairy Systems mobile Mobistar-malkestald er en såkaldt plug-and-play-løsning, der i princippet bare skal læsses af lastbilen og sættes på den ønskede plads, tilsluttes vand og strøm og forbindes med mælkekøletanken. Så er malkestalden klar til brug, da den leveres komplet med vakuumpumper, mælkepumper, malkeudstyr og vaskesystem.

»Den blev af Milcotec leveret med alt udstyr inklusive, akkurat som en malkerobot. Derfor var der heller ingen ekstraregninger til smed og elektriker«, glæder Niels Hedermann sig over.

At Mobistar-malkestalden leves som en komplet, installationsklar løsning giver en stor fleksibilitet i placeringen. På Lykkegård er den nye malkestald placeret i et gammelt maskinhus, der mest blev brugt til opmagasinering. Ud over noget støbearbejde har det blot krævet ekstra ventilation i bygningen.

Lejet til fast pris pr. dag

Mobistar kan leveres med et ganske højt udstyrsniveau, men på Lykkegård er der valgt den simple model.

Der malkes efter swing-over-princippet, hvilket giver en meget logisk indrettet og arbejdsvenlig malkestald, når først man har fundet rytmen i den. Lige nu med 360 årskøer bruges der 3,5 timer pr. malkning og dertil kommer et kvarters rengøringsarbejde.

Mobistar’en er lejet i foreløbig tre år til en fast pris pr. dag, og derefter kan aftalen forlænges i yderligere to år, hvorefter bedriften ejer malkestalden.

»Den er ganske godt bygget, så den bør kunne holde evigt. Servicemæssigt kan vi holde den kørende for 50.000 kroner om året, hvilket er mindre, end hvad servicen af en enkelt robot kostede«, siger Niels Hedermann

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle