Rohde fik vigtig landbrugs-post i EU-parlament

Glæde i Landbrug & Fødevarer: Jens Rohde (V) bliver medlem af Europa-Parlamentets landbrugsudvalg, mens Jørn Dohrmann (DF) bliver stedfortræder i udvalget.

For første gang, siden gdr. Niels Busk gik ud af Europa-Parlamentet for fem år siden, er der igen en dansker blandt de faste medlemmer af Europa-Parlamentets landbrugsudvalg:

Det lykkedes i denne uge Venstres Jens Rohde at forhandle sig til pladsen, bl.a. ved at sætte sin post som koordinator for Industriudvalget »til salg« i parlamentets liberale gruppe, ALDE.

»Superglad«

»Jeg er superglad. Det var dét, jeg gik til valg på, og nu lykkedes det. Landbruget rummer det hele: Fødevaresikkerhed, eksport, konkurrence, miljø, dyrevelfærd. Det er også derfor, det er det mest søgte udvalg. Og det er dér, man virkelig kan rykke noget,« siger Jens Rohde, der bliver stedfortræder i Industriudvalget.

Resultatet vækker glæde i Landbrug & Fødevarer:

»Et dansk medlem af udvalget giver en rigtig god mulighed for at være på forkant med, hvad der foregår eller er undervejs i Europa-Parlamentet. Vi havde en fin videndeling med Niels Busk og håber, vi kan få noget tilsvarende med Jens Rohde,« siger Martin Merrild.

Dohrmann stedfortræder

I landbrugsudvalget får Jens Rohde bl.a. selskab af Dansk Folkepartis nyvalgte europa-parlamentariker Jørn Dohrmann, der bliver stedfortræder i udvalget og fast medlem af Miljøudvalget.

»Jeg kommer til at arbejde med de ting, jeg ved noget om, og som jeg interesserer mig mest for. Det er svært at være utilfreds,« siger Jørn Dohrmann, som i sine 12 år som medlem af Folketinget netop havde landbrugs- og miljøudvalgene som hovedområder.

S og SF ud af AGRI

To andre danske politikere må vinke farvel til deres stedfortræderposter i landbrugsudvalget: Christel Schaldemose (S) og Margrete Auken (SF).

»Jeg er rigtig ærgerlig over ikke at være kommet i AGRI. Hverken som suppleant eller som medlem,« siger Christel Schaldemose. Hun understreger dog, at hun ikke slipper landbrugsområdet.

»Blandt de danske socialdemokrater bliver det fortsat mig, der skal følge landbrugsområdet. Og jeg vil arbejde for en styrket kobling mellem landbrugsudvalget og miljøudvalget.«

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle