Rut Jørgensen får modkandidat

Nordjyske Inger Skamriis Andreasen efterlyser fornyelse og større synlighed i Familieudvalget.

Af Helle A. Christensen

Efter mere end en halv snes år med fredsvalg i Familielandbrugssektionens Familieudvalg skal Rut Jørgensen i år ud i kampvalg for sin formandspost.

»De første år af min formandsperiode var der kampvalg hvert år, men de seneste 12 år har det ikke været tilfældet,« konstaterer Rut Jørgensen. Hun har været familieudvalgets formand i de sidste atten et halvt år.

Det er længe nok, mener formanden for Vendsyssel Familielandbrugs Familieudvalg, Inger Skamriis Andreasen, Hjørring. Hun er 53, uddannet økonoma og diætist og driver med sin ægtefælle et mindre landbrug med kødkvæg og planteavl.

»Jeg tror, jeg kan bibringe Familieudvalget en »ny vinkel« og stiller op på opfordring fra en række regioner i landet,« siger Inger Skamriis Andreasen. Hun mener generelt, det halter lidt med Familieudvalgets synlighed og efterlyser flere aktiviteter og en bredere palet af tværfaglige samarbejdsrelationer med andre interessenter i landbruget.

»Jeg vil meget gerne samarbejde med andre kredse i Dansk Landbrugs regi om f.eks. større synlighed i landbruget og om fremstød for de gode danske råvarer, det være sig bær, kartofler eller frilandskvæg,« siger Inger Skamriis Andreasen.

Rut Jørgensen ønsker ikke at benytte kampvalget til at melde nye mærkesager ud og er sig ingen intern kritik bevidst.

»Der har ikke været uenighed i repræsentantskabet. Så skal det i alt fald være ting som ikke er kommet frem,« siger hun.

hac

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle