Efter i lang tid at have vraltet rundt som en and i overstørrelse og efter at have ligget og hvilet ved enhver given lejlighed, fordi plukkeveerne var mange, hyppige og hårde, og efter et besøg på fødestuen med en falsk alarm, så nedkom Helga omsider med en dejlig dreng på tre et halvt kilo, godt og vel endda.

Drengen hedder Aleksandar (ja, sådan staves det, fordi det er den serbiske udgave af navnet). Det blev en hurtig og nem fødsel som kun tog tre timer, fra vandet gik, og til den lille nuserlas var ude. Jeg var blevet inviteret med til fødslen, og det var selvfølgelig en stor oplevelse. Det er fantastisk at få lov til at være til stede, når der kommer en lille ny unge til verden. Nu var det tredje gang, jeg var med til et barnebarns fødsel, så man kunne tro, at det blev rutinepræget, men det gør det aldrig! Det er lige nyt og fantastisk hver gang.

Mens Helga arbejdede med at presse, kiggede Sasa og jeg et par gange på hinanden, og vi var begge helt gasblå i hovederne af at presse med, så det er heller ikke ren afslapning for hjælperne.

Og nu er den lille familie hjemme hos sig selv igen, og lillegutten bliver passet og plejet efter alle kunstens regler. Han er på en af forældrene hele tiden som en lille abeunge, og måske er det derfor, han er så tryg og rolig.

Frida har efterhånden gået på efterskole i et par uger nu, og hold da op, hvor vi savner hende. Der er blevet umanerligt tomt herhjemme, efter hun er rejst. Jeg savner meget de der gode snakke, man kan have med sådan en stor pige.

Hendes nevø og niece, Toke og Asta, savner hende også rigtig meget. Hun har tit passet dem, når Thora skulle et eller andet, og vi er alle sammen så vant til at sige: "Vi spørger lige Moster Frida, om hun kan hjælpe!" når der er noget der brænder på. Godt, hun kommer hjem igen om et årstid, og godt, at hun kan komme hjem i weekenderne.

Thora er startet i sit nye job som lærer på en specialskole. Hun kan godt lide det, og jeg er sikker på, at hun er god til det, for Thora er meget tydelig i sine udmeldinger, og derudover holder hun meget af børn der er lidt "skæve," så hendes forudsætninger er i hvert fald i orden. Hun har til sin gru opdaget, at der er et utal af møder, når man er lærer. Hun vidste det selvfølgelig godt, men alligevel, og hun er jo alene om at hente sine egne børn, lave aftensmad til dem, hjælpe Toke med lektier og putte børn, inden hun selv kan lave hjemmearbejde og hvile sig lidt. Så selv om det er gode og nødvendige møder, sukker hun lidt de dage, hvor det trækker ud til hen på aftenen, før hun kan komme hjemad. Så hun gør ikke meget andet end at arbejde og sove for tiden. Det er altid hårdt at starte på et nyt job.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle