Sædaktivitet samles i Skejby

VikingDanmark flytter og samler hele sin administration i Agro Food Park i Skejby.

VikingDanmark samler nu sin administration på ét sted. Organisationen, der leverer sæd og service i form af insemineringer og drægtighedskontroller til danske kvægproducenter, har købt Koldkærgaard i Agro Food Park af L&F til formålet. Efter planen flyttes medarbejderne i Rødding, Asmildkloster og Assentoft til et nyopført administrationsbygning tæt på Seges. Det sker for at opnå en effektiviseringsgevinst til fordel for de danske kvægbrugere, der ejer VikingDanmark, fortæller direktør Hans Peter Bay.

»Man kan bedst sammenligne det med en landmand, der har malkekøer stående på tre gårde og skal malke alle tre steder. Tænk på de besparelser, det vil give i ledelse og administration, hvis køerne stod på den samme gård. Det er præcist det, vi opnår ved at samle aktiviteterne ét sted,« siger Hans Peter Bay.

»Jeg tør godt garantere, at vi kommer til at levere service og sæd til konkurrencedygtige priser i fremtiden. Det er jo blandt andet det, vi vil sikre ved at effektivisere driften,« understreger Hans Peter Bay, der lægger stor vægt på, at der er store fordele ved at få adresse i Agro Food Park i århusforstaden Skejby.

Derved kommer VikingDanmark nemlig tæt på en række af sine samarbejdspartnere herunder ydelseskontrollen RYK, Seges, Arlas nye udviklingsafdeling og Dansk Holstein.

Stor værdistigning

»Det vil på mange måder være en fordel for VikingDanmark at bo i Agro Food Park. Vi får langt lettere adgang til at dele viden med vores vigtigste samarbejdspartnere,« understreger Hans Peter Bay.

Planen med Koldkærgård er, at det gamle stuehus skal rives ned og erstattes af en ny kontorbygning på 950 kvadratmeter til 50 medarbejdere. Hans Peter Bay forventer, at arbejdet går i gang snarest, og han glæder sig over, at organisationen har sikret sig en fremtidig bopæl, hvor der kan forventes værdistigninger på ejendomme.

Uberørt kursussted

Steen Nørgaard Madsen, formand for Agro Food Park, glæder sig over de nye naboer.

»VikingDanmark passer perfekt ind i Agro Food Park. Virksomheden bliver helt sikkert et stort aktiv. Samtidig er jeg meget glad for, at bygningerne på Koldkærgård også i fremtiden bliver en del af Agro Food Park, siger Steen Nørgaard Madsen.

I VikingDanmark er der 225 ansatte, hvoraf langt de fleste er inseminører og rådgivere, der bor og arbejder i hele landet. VikingDanmark er også medejer af VikingGenetics, der ejer tyrestationer og står for eksporten af sæd. VikingGenetics bliver i Randers.

Selve kursusejendommen Koldkærgaard berøres ikke af, at VikingDanmark flytter ind på matriklen.

Faktaboks

Koldkærgaard: Overtaget af VikingDanmark

  • VikingDanmark har pr. 1. januar i år købt og overtaget Koldkærgaard med to ha af Landbrug og Fødevarer. Der bygges en ny kontorbygning på ca. 950 kvm, hvor det nuværende stuehus ligger. Udbygningerne skal anvendes i fuldt omfang til VikShop og udlejning til RYK med videre. 
  • Forventningen er, at man kan spare et pænt beløb ved kun at skulle betale husleje ét sted. Dertil kommer besparelser på support og værdien af effektiviseringer

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle