Sælger hele brugte stalde til nye landmænd

Hvad der var utænkeligt for fem år siden er virkelighed nu: Landmænd køber inventar fra en hel eller en halv brugt stald og monterer den i en udvidelse.

For en uge siden blev en stald på Langeland med 99 sengepladser til kvæg taget ned og delt op i tre lige store dele til udvidelser af stalde i Give, Rødekro og Frederikshavn. Stalden er bare en af de mange, som firmaet Staldmæglerne i Brørup formidler til nye brugere.

»Vi lavede også den slags handler i 2005, men siden faldt interessen for brugt staldudstyr,« fortæller den ene af firmaets indehavere, Lasse V. Nielsen.

I adskillige tilfælde flyttes alt inventar fra en landmand til en anden, når produktionen hører op.

Meget at spare

»Det er forskelligt, hvor meget den enkelte landmand sparer ved at købe brugt udstyr,« siger Lasse V. Nielsen.

»Det afhænger blandt andet af, hvor meget han selv hjælper til i forbindelse med nedtagning og opsætning.«

Nye stolper, brugte bøjler

Typisk køber en landmand brugte sengebøjler og monterer dem med nye stolper i forbindelse med en udvidelse af produktionen.

For Lasse V. Nielsen afspejler efterspørgslen en udvikling, hvor en række mælkeproducenter udvider - men gør det langsomt og til lave priser.

»Vi mærker en stigende interesse for at øge produktionen hos en del mælkeproducenter. Men der bliver tænkt mere på økonomien end for fem år siden,« siger Lasse Nielsen.

Læs mere

2. sektion side 8

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle