Søg om randzonepenge fra 16. september

Ansøgningsrunden om kompensation for randzoner åbner på mandag.

På mandag åbner NaturErhvervstyrelsen for den nye ansøgningsrunde om kompensation for randzoner.

Ansøgningsrunden løber fra 16. september til 22. oktober.

Hvis man vil søge, forudsættes det, at man udfylder et særligt skema i Tast selv-service og derigennem indgiver en ny ansøgning om kompensation oven i den, man indgav i foråret.

På forhånd er der imidlertid stor usikkerhed om, hvor mange landmænd, der orker at søge igen.

»Næsten ikke til at bære«

»Problemet er, at for mange landmænd med randzoner drejer det sig om så små beløb, at tanken om at skulle lave ny administration på det næsten ikke er til at bære,« siger konsulent Felix Bentzen, Gefion.

»Hvis man skal have en konsulent til at hjælpe sig, koster det som minimum en halv rådgivningstime - det vil sige 800 kr. plus moms. Allerede dér skal man have et ret stort randzoneareal, for at det kan svare sig. Mange kan dog lave det selv, og blandt dem er der delte meninger. En del siger: Det gider vi ikke bøvle med lige nu, hvor vi har allermest travlt i marken. Andre tør ikke gøre andet end søge, fordi de frygter at fraskrive sig retten til at søge randzonekompensation på et senere tidspunkt.«

Ifølge NaturErhvervstyrelsen handlede mere end 47 pct. af ansøgningerne om randzonekompensation i foråret om kompensationsbeløb på under 1.000 kr.

Fra mandag 16. september kan du læse om ansøgningen på naturerhverv.fvm.dk

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle