Sølv til Amazone for nyt SwingStop Pro, der giver unik præcision

Den kommende Amazone UX trailersprøjte bliver blandt stjernerne, når Amazone ruller grejet ind i neonlyset under dette års Agritechnica.

Når lysene tændes i udstillingshallerne under Agritechnica 2017 vil en af stjernerne på Amazonestanden være en ny generation af trailersprøjten, Amazone UX Super, en særdeles innovativ sprøjte, der får alle de features, som forventes af en moderne sprøjte - og lidt til, og hvor meningen med teknologien er, at den skal give merværdi for landmanden.

Innovationerne handler ikke mindst om bomstyring, hvor den nye UX kan alt det, som næsten er selvfølgeligt - såsom at følge underlagets konturer og også bevæge sig under vandret. Den er således begavet med Distance Control eller Distance Control Plus. Men nyheden får også mulighed for det nye Contour Control bomstyringssystem i kombination med SwingStop, så man alt i alt har styr på både horisontale og vertikale bevægelser.

Dynamisk tildeling

Når en bom svinger fremad i kørselsretningen, får man underdosering, og når bommen svinger bagud, mens man kører fremad, får man overdosering. SwingStop måler via accelerationssensorer, når det sker - og kompenserer for det omgående. Ud over sensorerne bygger systemet på hurtigtreagerende hydraulik.

Men ikke nok med det - en ny mulighed er SwingStop Pro, hvor dyserne ændrer dosering, alt efter om bommen svinger frem eller tilbage, altså en dynamisk tildeling. Netop Swingstop Pro har op til Agritechnica opnået en sølvmedalje.

Hos Brøns Maskinforretning, som importerer Amazone, er der store forventninger til nyheden.

»Især regner vi med, at der bliver stor interesse for SwingStop Pro. Vi har i hvert fald et par kunder, der har sagt, at de gerne vil have det, når det kommer. Det er guf for det danske marked, der hernede er kendt for at være et højteknologisk marked. Vi bliver jo ofte spurgt fra Amazones side, om vi vil være med til at prøve nyheder af«, siger Anders Clemmensen fra Brøns Maskinforretning og tilføjer, at han regner med, at de første par eksemplarer kommer til Danmark fra januar, hvorefter man i foråret bliver klar til at levere de serieproducerede sprøjter.

Medstyrende aksel

»Og så er der i øvrigt ikke andre på markedet, der har noget, der svarer til SwingStop Pro«, siger Anders Clemmensen.

Ny er også en medstyrende aksel, der styrer op til 28 grader, hvilket giver en indre venderadius på 4,5 meter.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle