Søn, hustru og formand bag hver sin pc

Deltidsformand Jens Simonsen har fået selskab af hustru og søn. Alle tre arbejder fra hver deres computer.

Hjemme hos deltidsformanden i det midtjyske er der koncentration foran skærmene i disse dage. Jens Simonsen passer sine opgaver som psykolog og deltidsformand, hustruen Gitte er optaget af at undervise via on-line-lektier, når der nu er lukket ned for dagligdagen på højskolen i Herning. Sønnen Thomas på 31 år, der er uddannet ingeniør og til daglig bosat i Darwin i Australien, passer sit it-udviklingsjob på en langdistancelinje. Han var ellers blot i Danmark på en kortere visit.

Grus på gårdspladsen

»Det er højst usædvanligt det her, men det går meget godt«, beretter Jens Simonsen, der dog også holder pauser fra skærmarbejdet og lægger grus på gårdspladsen som en kærkommen afveksling. I øjeblikket er det ikke muligt at have psykologsamtaler, til gengæld kan han bruge lidt mere tid på foreningsarbejdet.

»Thomas håber snart at kunne komme hjem til Darwin og til kæresten, der venter dernede, men alt er usikkert lige nu. Og så er det blot med at tage alt med ro. Vi må have tillid til eksperterne«, siger formanden, der også har forståelse for dem, der synes det er svært at følge med:

»Som psykolog kender jeg til de mennesker, der bliver angstfyldte, når de oplever situationer, de ikke er herrer over. Men det værste er at fokusere på alt det, der kan gå galt. Vi skal prøve at arbejde videre så godt, det kan lade sig gøre«.

Faktaboks

Formandsråd:

  • Få en rytme i din dagligdag. 
  • Beslut dig for at bage boller til morgenmad hver dag, pas dit arbejde hjemmefra, eller læs den bog, som du fik i julegave.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle