Sønderjyder ser på dyser og sprøjter

De fleste marksprøjter er monteret med tre forskellige dysetyper i en triplet, men hvornår er det nu lige, man skal vælge den ene dyse frem for den anden?

Netop dysevalg og teorien bag de forskellige dyser er et af hovedemnerne på den sprøjtedemonstration, som Frøavlerforeningen Syd og Sønderjysk Landboforening holder på tirsdag 22. maj hos Niels Hesselberg Petersen på Billundvej 35, nord for Vojens. Demonstrationen begynder kl. 19.

"På de spørgsmål vi får, kan vi mærke, at nogle landmænd mangler grundlæggende viden om, hvilken dyse de skal bruge i de forskellige situationer - måske fordi de ikke interesserer sig for det og ikke tror, det betyder så meget. Men det er bestemt ikke ligegyldigt, hvilken dyse man vælger," siger planteavlskonsulent John Olsen, Sønderjysk Landboforening.

"Desuden er de vinklede dyser en spændende nyhed."

For at vise de forskellige resultater af sprøjtning med forskellige dysetyper og forskellige hastigheder sker sprøjtningen med flouroscerende væske i en hvedemark, hvor dråbestørrelse og dækning i afgrøden efterfølgende kan vurderes ved hjælp af ultraviolet lys.

Fem sprøjter

Forinden er der sket præsentation af fem forskellige typer af marksprøjter, som også demonstreres ved sprøjtning på en forhindringsbane. De fem sprøjtmærker er Amazone, Bargam, Hardi Twin, Rau og Scan Sprayer. Desuden demonstreres sporfølgningssystemet fra TeeJet Technologies.

Demonstrationen ventes afsluttet cirka kl. 21.30.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle