Samson vil selv stå for salget

Omsætning og resultat stiger hos dansk gyllevogn-fabrik

Det var lidt af en bombe, Samson Agro smed tilbage i oktober sidste år, da selskabet annoncerede, at alle forhandlere skulle opsiges, og at salget af de grønne gyllevogne, redskaber og møgspredere fremover skulle foregå i regi af det nystiftede Samson Agrolize.

Samson Agrolize er et søsterselskab til Samson Agro og datterselskab under Samson Group, og den nye konstellation betyder, at man fremover må en tur til Viborg, hvor man handler direkte med fabrikken, mens syv maskinforretninger - som alle er tidligere Samson-forhandlere - har fået titel af servicepartnere.

Danish Agro landede dog tidligere på året en forhandleraftale med maskiner i Norge og Sverige, hvor grovvarekoncernen står for Claas-forretningerne.

Selv før den nye forhandler-strategi, præsenterede Samson Agro i fjor et fremragende resultat.

Omsætningen steg over 11 pct. for året og endte på rekordhøje 261 mio. kr., ligesom resultatet før skat blev mere end fordoblet til knap 23 mio. kr.

Det stærkt forbedrede resultat skyldes bl.a. en gedigen medvind på eksportmarkederne, og eksportandelen har nu rundet godt 60 pct. af salget.

Fremgangen til udlandet skyldes bl.a., at selskabet i Danmark har været vant til at producere udstyr, der skal leve op til skrappe miljøkrav i landbruget - eksempelvis gik dansk landbrug for mange år siden væk fra bredspredning, mens den udvikling nu er undervejs i Tyskland, Frankrig og en række andre lande. Som en særlig del af det nye Samson Agrolize opbygges et brugtcenter i Viborg, hvor veltjente Samson-vogne og udstyr kan blive renoveret og solgt igen.

Faktaboks

Samson Agro

  • Samson startede som smedievirksomhed i 1920 i Tange.
  • Blev til Samson Agro i en fusion med tre andre producenter af gylleudstyr i år 2000.
  • Stiftede Samson Agrolize i november 2016 til eneforhandling på det danske marked. 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle