SDM-økolog løb med alle præmier

For Hanne og Per Therkildsen blev Landbrugsmessen en helt speciel oplevelse.

Med et besøgstal der var det højeste i flere år viste arrangørerne af Landbrugsmessen Gl. Estrup i weekenden, at de har forstået at appellere til både by og land.

Spændingen omkring dyrene var uden for diskussion, men med forskellige temaudstillinger om blandt andet fritid, kultur, bosætning på landet og mere landbrugsrelaterede udstillinger var der så mange stande, at det var ved at sprænge rammerne.

Få fik det hele

Blandt ikke færre end 221 stk. malkekvæg var det nogle få udstillere der dominerede, især inden for SDM.

Messen blev en ren triumf for Hanne og Per Therkildsen, Raunhøj Holstein i Spørring.

De udstillede 12 økologiske kvier og køer. Arbejdet blev forvandlet til ren fornøjelse, da kunne tage hjem med alle fløjpladser og præmier i de betydende rækker. Bedste kvie, ældre og yngre ko og for en besætningsgruppe stod parret fra Spørring på førstepladsen og blev tilmed vinder af Gl. Estrup Prisen 2009 for Malkekvæg og stod med palmerne for Den økonomiske Vinderko hos SDM.

Næsten tilsvarende gik det Anders Levring, Fjellerup, med flotte Jerseykøer. Også han kom med bedste kvie, yngre og ældre ko og bedste besætningsgruppe.

I et stort telt i messens yderområde holdt Damernes Magasin til. De 17 lokale modeforretninger kom i direkte kontakt med et stort publikum. I samme ventede kulinariske oplevelser, en stor grønsagsstand, lokale fødevarespecialiteter og et arbejdende gourmetkøkken i børnehøjde. Her var konstant myldrende fyldt af børn, der havde fingrene i råvarerne og lavede mad under kyndig vejledning og samtidig fik budskaberne ind om sundhed er ernæring.

I kølvandet på årets succes er Landbrugsmessen Gl. Estrup 2010 fastlagt weekenden 29.-30. maj.

pilegaard@landbrugsavisen.dk

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle