Sejr for det danske landbrug og den grønne omstilling

Af Jacob Jensen, miljøordfører og næstformand i Region Sjælland (V) & Erling Bonnesen, Landbrugsordfører (V)

Et samlet folketing var for nyligt med til at sikre, at det danske landbrug kan forblive dansk, bæredygtigt og i absolut verdensklasse. Det er en sejr for de danske landmænd og den danske økonomi. Det er det, fordi vi med den nye aftale fortsat sikrer, at vi på dansk jord kan være med til at dyrke bæredygtige og konkurrencedygtige fødevarer til både Danmark og udlandet.

Forhandlingerne har været hårde, langtrukne og det har krævet hårdt arbejde, men blå blok har stået samlet, og det har betalt sig. Den nye landbrugsaftale er en ansvarlig aftale, som sikrer, at de røde støttepartier og regeringen ikke på egen hånd har besluttet fremtiden for det danske landbrug. Det er klog politik, som på en og samme tid skaber arbejdspladser, styrker eksporten, sikrer økonomien og er med til at bidrage til en bæredygtig, grøn omstilling af landbruget.

Flere tusinde arbejdspladser er sikret – hvorimod en ren rød aftale kunne have kostet op imod 14.000 danske arbejdspladser. I stedet hævede vi ambitionerne og sikrede, at mejeristen og slagteriarbejderen ikke skal se til, at deres arbejde sendes til udlandet. Og det sker, uden at vi slækker på de grønne ambitioner.

Statsministeren afviste at tilføre penge til den grønne omstilling. Det fik Venstre og resten af blå blok forhandlet hjem. Venstre fik sikret yderligere 3 mia. kr. til investeringer i den grønne omstilling. Yderligere har vi har sikret mulighed for, at et blåt flertal kan investere yderligere efter et folketingsvalg – det er vigtigt, da den grønne omstilling kræver både ressourcer, penge og tid. Det er Venstre villige til at investere i.

 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle