'Selvfølgelig vil vi da vinde'

For søskendeparret Josephine og Christoffer Mortensen blev mønstringskonkurrencen for miniputter og juniorer ved årets kødkvægskue kronet med to førstepladser. At de vil forsvare titlerne ved kommende skuer, er der ingen tvivl om.

"Det er ok at være med, men det er sjovest at vinde," lyder det bramfrit fra Josephine Mortensen efter mønstringskonkurrencen for juniorer ved Kødkvægskuet lørdag i Agromek-ugen.

Hun fulgte først konkurrencen for miniputter, hvor hendes 13-årige lillebror, Christoffer Mortensen, deltog. Han fremviste en Hereford-kvie og kunne efter et kvarters tid kalde sig mønstringsmester i aldersklassen for miniputter.

Nu var det endelig hendes tur.

Nervepirrende afslutning

Mønstringskonkurrencen gik bl.a. ud på, at deltagerne skulle beherske deres dyr, dyrets opstilling - og beherske egne evner til at trække andres dyr.

Forunderligt så det da også ud, da Josephine skiftede den brogede Hereford-kvie ud med en mælkehvid Charolais, som var højere end hende selv. Alligevel havde hun dyret under kontrol trods størrelsesforskellen.

Hun afventede spændt udfaldet af de indledende runder og kunne med sindsro konstatere, at hun placerede sig i toptre efter dommer Palle Larsens vurdering. Efter yderligere mønstring erklærede Palle Larsen, at vinderen var fundet: Josephine Mortensen.

Vender tilbage for at forsvare titlerne

"Vi har faktisk kun trænet forholdsvis få dage med kvierne, men til gengæld har vi haft dem med til skuer i sommer," lød det fra søskendeparret Mortensen efter dobbeltsejren.

Josephine og Christoffer var dog også hurtige til at svare på, hvor fedt det var at vinde, målt på en 0-10 skala:

"Det er da klart 10," replicerede de og lod det være hævet over enhver tvivl, at de vender tilbage i ringen med kvierne.

"Måske skal vi have dem med til Roskilde Dyrskue, men det bestemmer far jo sådan set," siger Christoffer. Kvierne og de 16 Hereford-køer på bedriften Woodland Hereford er ejet af Rolf Mortensen, men Josephine og Christoffer betragter dem dog som deres egne.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle