Selvkørende roeoptager rummer 40 kubikmeter

Kleine lancerer tre nye selvkørende roeoptagere. Den største tager 40 kubikmeter i tanken og læsser af i fire en halv meters højde.

Tyske Kleine lancerer spændende nyheder til roemarken i form af tre nye selvkørende optagere.

Maskinerne med navnene Beetliner er alle seksrækkede og har samme optage- og rensesystemer. Deres chassis leveres derimod i tre grundstørrelser, nemlig Compact, Large og Max med tankstørrelser på henholdsvis 18, 30 og 40 kubikmeter i tanken. Den nye serie forenkler både fremstillingen på fabrikken og giver kunden flere valgmuligheder, påpeger fabrikanten.

Opti Cut-optagerbordet på Beetliner-maskinerne er nydesignet, og justeringen af knivenes højde foregår med lufttryk. Dette er ifølge Kleine hurtigere til at reagere end hydrauliske systemer.

Som ekstraudstyr tilbydes et justerbart optagerbord, hvor rækkeafstanden hydraulisk kan justeres fra 45 til 50 centimeter.

Læsser af i høj vogn

Sense Control-rensesystemet igennem maskinerne er på over 12 meter og omfatter ni renseruller og fem rouletter.

Et nyt aflæsningssystem gør det muligt at læsse roerne af i en højde på op til 4,5 meter. Det gør det muligt at anvende større frakørselsvogne end hidtil.

Maskinerne drives af Mercedes-motorer med AdBlue og ydelser på op til 510 hk.

Også føreren tilgodeses med en ny kabine, hvor betjeningen sker via et multifunktionsjoystick og en touchskærm. En af de nye funktioner er, at maskinen efter arbejdet kan informere om, hvor mange ton roer der er taget op hos kunden, samt hvor megen tid og diesel der er brugt på opgaven.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle