Send danske ?seniorlandmænd til Afrika

DEBAT

Afrika er det ulandsområde, som geografisk ligger nærmest Europa. Derfor er det også i både Europas og Afrikas interesse, at der sker en udvikling i Afrika med fokus på egenproduktion af fødevarer. Landene i Østafrika har en befolkningstilvækst på tre-fire pct. om året.

Middelklassen i disse områder stiger også og begynder naturligvis at efterspørge mere kød. Jeg har ved selvsyn i Afrika konstateret et foderforbrug på både 20 og 30 kg foder for at frembringe et kg spiseligt kød, fordi viden om fodring og balancen mellem energi, protein, vitaminer og mineraler i foderet ikke er til stede.

Opbevaring og tørring af afgrøderne er også et stort problem, fordi for fugtig majs under opbevaringen bliver angrebet af svampe. Derfor vil jeg opfordre den nye udviklingsminister Mogens Jensen til at lave et program specielt med sigte på fødevareproduktion i Afrika, som gør det praktisk muligt at overføre praktisk viden fra Danmark til Afrika.

Gerne en videnoverførsel, som er i øjenhøjde med afrikanerne og renset for dræbende akademisk fnidder og bureaukrati. Send aktive danske seniorlandmænd, med den unikke danske rådgivningstjeneste i ryggen, til Afrika. De lidt ældre landmænd, der har udøvet landbrugserhvervet inden alt blev højteknologisk, har større mulighed for at forstå afrikanerne og vejlede på afrikanernes præmisser. Kan vi bringe afrikansk landbrug fra, hvad dansk landbrug var anno 1870, til hvad dansk landbrug var anno 1970, så er vi nået langt.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle