Sidste frist for indskud på ophørspension

Hvornår er sidste frist for indskud på ophørspension? Er det regnskabsårets udløb, eller er det inden 1. juli? Jeg har nemlig et sommerregnskab, der slutter her i sommer, og jeg vil gerne vide, om jeg skal indskyde nu, hvor jeg har solgt, eller om jeg kan vente lidt.

Svar:

Det er et meget relevant spørgsmål her op til 1. juli 2008, hvor vi nærmer os fristen for indbetaling af restskat på indtil 40.000 kr., og hvor vi har fristen for at klage over vurderingen, hvis man har fået sit hus vurderet.

Her har vi også fristen for at indskyde på ophørspension.

Man skal således ikke have indbetalt pengene inden regnskabsårets udløb, man skal blot sørge for at have indbetalt beløbet inden 1. juli i året efter regnskabsårets udløb.

Har du sommerregnskab, betyder det desuden også noget, om du sælger før eller efter 1. august - hvis du for eksempel har august regnskab. Sælger du eksempelvis inden 1. august 2008, bliver det i dit indkomstår 2008, og dermed skal du senest indbetale pengene i 2009.

Sælger du derimod efter 1. august 2008, og du har status 1. august, har du først solgt i dit indkomstår 2009, og dermed skal pengene først indbetales inden 1. juli 2010, det vil sige om næsten to år.

Du skal dog være opmærksom på, at fristen på fem år for få at pengene ud af ordningen igen løber fra det tidspunkt, du indbetaler på ordningen, og det kan i nogle tilfælde tale for, at du starter ordningen op før sidste frist for indbetaling ved at få indbetalt på ordningen på et tidligere tidspunkt.

Palle Høj

Skatteekspert

Heden & Fjorden

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle