Skattekommissionens formand overtræder spilleregler

Carsten Koch går i en politisk rolle uden at påtage sige ansvaret, mener Bent Claudi Lassen. Koch er uenig.

Det er fuldstændig hen i vejret, at Carsten Koch som formand for skattekommissionen begynder at politisere. Han har som kommissionsformand afleveret et oplæg, hvor han selv skriver, at der ikke er balance i forhold til landbrug og gartneri. Det er op til politikerne at skabe den balance ud fra de redskaber bl.a. Kommissionen har givet dem, mener Bent Claudi Lassen, kandidat til EU-parlamentet for regeringspartiet Venstre.

"Jeg er harm over, at formanden træder ud af rollen som kommisionsformand og bliver politiker.

Oven i købet forholder han sig alene til CO2-udslippet uden hensyn til konkurrenceevnen, og uden hensyn til at der er forskel på industriproduktion og produktion fra dyr," siger Bent Claudi Lassen.

Han hentyder blandt andet til forslag om afgift på metan, også kaldet prutteafgift, der vil belaste landbrugets konkurrenceevne.

Han mener, at Carsten Koch burde overlade til politikerne at skabe balance. Ellers overtræder han spillereglerne som kommissionsformand og bliver selv politiker. Vel at mærke en politiker der ikke tager hensyn til helheden.

"Jeg synes, han går i en politisk rolle uden at påtage sig ansvaret," siger Bent Claudi Lassen.

Han mener i øvrigt heller ikke, det vil gavne klimaet med særligt høje afgiftsbelastninger i Danmark, da produktionen blot flytter hen, hvor der ikke er afgifter, og der udleder køerne metan til samme atmosfære.

"Klimaudfordringer som CO2-udslip løses ikke ved dansk enegang men i et samarbejde i EU og globalt," siger han.

Politikerne bestemmer

Carsten Koch bekræfter, at landbrugserhvervet bliver belastet mest af skatteforslaget.

"Men man kan ikke have noget, der belaster alle lige meget," siger han.

Han finder ikke, at han politiserer med sin rapport og kommentarer.

"Vi lægger tingene åbent frem, og så må politikerne vælge, om de tager hensyn til det. Vi peger på de ting, vi synes, er seriøse, det er ikke at politisere," siger han.

Carsten Koch påpeger også, at hvis ikke landbruget nedsætter metanudslippet, kommer andre erhverv til at holde hårdere for.

"De har i forvejen brugt flere resurser end landbruget på at nedsætte udslip," siger han.

thalbitzer@landbrugsavisen.dk

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle