Skindgennemgang og finsortering

Når man nu er i gang med at se sin produktion igennem, hvorfor så ikke tage de bedste skind fra og få dem udstillet?

??Nu er et godt tidspunkt at gå sin skindproduktion igennem for stærke og svage sider. En nem og hurtig måde at få et overblik på er at gennemgå et repræsentativt antal pr. farvetype.

De bedste smides til højre, og de dårligste til venstre. Når de to stakke med gode og dårlige skind er tilpas store, gennemgås de efterfølgende. De dårlige grupperes efter dårligdom, pelsningsfejl, for flade, for åbne, for tykke og grovhårede osv.

Pelsningsfejl er en sag for sig, medens pelsegenskaber, såsom fylde, dækhårstype og hårlængde alle har et arveligt element og derfor kan ændres ved valg af avlsdyr. Skriv ned, hvis noget skal ændres til næste år.

Udstil de bedste skind

Når man nu er i gang med at se sin produktion igennem, hvorfor så ikke tage de bedste skind fra og få dem udstillet til én af vores udstillinger rundt om i landet i januar?

At gå sin produktion igennem og finde sine bedste skind har større betydning end det at vinde en ærespræmie. Så hermed en opfordring til at deltage i årets skindudstillinger.Læg en plan over, hvornår hannerne skal finsorteres. En del avlere foretrækker at lade de bedste avlshanner parre både formiddag og eftermiddag under omparringen for derved at fremme skindniveauet.Andre fokuserer mere på avlsresultatet og forsøger at få tæverne parret to på hinanden følgende dage under omparringen - i alt tre gange parring. Uanset hvilken parringsstrategi der følges, anbefales det at finsortere hannerne for at få rettet op på de fejlsorteringer, som alle laver. De dårligste hanner efter finsorteringen bør placeres i reservegruppen eller f.eks. kun anvendes i første parringsrunde.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle