Skovdyrkerne er nyt medlem af DLBR

Det bliver lettere at få rådgivning, der kombinerer både landbrug, skovbrug, jagt og naturpleje.

Den landsdækkende rådgivningstjeneste Skovdyrkerne er nu optaget i landbrugets rådgivningstjeneste DLBR som netværksmedlem.

Det betyder, at landmænd fremover kan få rådgivning, der kombinerer landbrugs- og skovbrugsrådgivning.

»I Danmark er der 16.000 landbrug, som har skov. Mange af dem er i dag medlem af både en landbrugsforening og Skovdyrkerne. Fremover kan de få rådgivning, som kombinerer landbrugsrådgivningen med Skovdyrkernes skovbrugsfaglige rådgivning,« siger direktør Svend Christensen, Skovdyrkerne.

Han peger på, at rigtig mange af DLBRs medlemmer interesserer sig for skovrejsning, skovpleje, energiplantning, jagt og vildtpleje, som Skovdyrkerne rådgiver om.

»De medlemmer vil vi meget gerne hjælpe,« siger Svend Christensen, der mener, at DLBR og Skovdyrkerne supplerer hinanden godt.

»Vi kan skabe merværdi for medlemmerne ved at udvikle og kombinere vores rådgivning, så vi for eksempel kan tilbyde en helhedsbetjening inden for skovadministration, skatterådgivning og regnskab,« siger Svend Christensen. Det skal blandt andet analyseres, om skovbrug kan indarbejdes i regnskabssystemet Ø90.

Utallige fordele

Meget af samarbejdet mellem Skovdyrkerne og DLBR kommer til at ske lokalt. Der kan også blive tale om et tættere samarbejde med andre medlemmer af DLBR som for eksempel Landbogruppen, der formidler salg af en lang række landbrugsejendomme.

»Fordelene er utallige. Vi har blandt andet meget fokus på produktion af biomasse og stor viden om anlæg og pasning af energipoppel og hegn og den tilhørende afsætning af flis, som kan komme landmændene til gode. I den sammenhæng bliver det et vigtigt fælles arbejdsområde at udvikle investeringsbudgetter, nøgletal og regnskabstal,« siger Svend Christensen.

Også Benny Kirkegaard, formand for DLBR, glæder sig over samarbejdet:

»Vi glæder os over, at de vil være med i DLBR-sammenhængen. Skovdyrkerne og DLBR har mange sammenfaldende interesseflader, hvor vi kan få synergi ved at arbejde sammen,« siger Benny Kirkegaard.

Skovdyrkerne er en medlemsejet rådgivningsvirksomhed.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle