Skræmmende, hvis vi ikke var her

Til generalforsamlingen i Familielandbruget LRS–Vejle mandag 20. marts lagde formand Sven-Aage Steenholdt stor vægt på det politiske arbejde.

»Prøv at forestille jer, at foreningerne og L&F ikke var her!« Så var der ingen til at levere repræsentative, faglige fakta. Universiteter og myndigheder ville alene sætte dagsordenen. Det er tankevækkende og skræmmende, at der i Folketinget lægges op til beslutninger omkring landbruget, hvor det faglige grundlag ikke er i orden. Tag bare debatten om overvågningen af grundvand.

»Derfor er kontingentet godt givet ud,« slog formanden fast. Sven-Aage Steenholdt sagde, at den dialogsøgende linje, som L&F har lagt, ER den rigtige vej, selv om den ikke altid er forsidestof. Han fremhævede minister Esben Lunde Larsens roser til L&F og deres medlemmer for at være kritiske og konstruktive.

De over 40 medlemmer, som var mødt op, fik en grundig beretning, hvor kampen for bindestalde og pantebrevsmodellen blev fremhævet. Mht pantebrevsmodellen, fik Sven-Aage Steenholdt stor ros fra formanden for LRS, Antoni Stenger, som huskede forsamlingen på, at det var Sven-Aages geniale idé.

M.h.t. kontingentet fik medlemmer af Familielandbruget Region Syd i 2016 5 pct. rabat på alle rådgivningstimer i LRS. Nye medlemmer får 50 pct. i rabat på medlemsskabet de første to år i Familielandbruget LRS – Vejle og de andre foreninger i Familielandbruget region Syd.

I Familielandbruget LRS–Vejle bestyrelse sidder nu: Sven-Aage Steenholdt, Tonny Hansen, Mogens Thomsen, Niels Henrik Keinicke, Jette Jørgensen, Henry Juhl og Poul Erik Nielsen.

Faktaboks

Familielandbruget LRS - Vejle

  • Har 320 medlemmer, landbrugscenter i Vejle og ejer 14% af Landbrugsrådgivning Syd
  • Nogle af de næste arrangementer: Energiaften med fokus på stokerfyring og elproduktion 26. april kl. 19.00 hos CN Maskinfabrik i Gram.
  • Den 2. oktober etableringskonference på Bygholm Landbrugsskole

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle