Slagteri napper direktør fra konkurrent

Himmerlandskød ekspanderer og hiver erfaren slagterimand hjem for at styre ny fabrik.

Himmerlandskød forstærker sig og hiver den erfarne slagterimand Søren Rosbjerg Andersen hjem til selskabet i en ny rolle som produktionschef.

Skiftet skete 1. juni, hvor Søren Rosbjerg Andersen sagde farvel til konkurrenten Skare Beefs slagteri i Aarhus, nemlig Århus Slagtehus, hvor han siden 2015 havde været direktør.

»Jeg fik et godt tilbud fra en meget spændende virksomhed, som jeg kender i forvejen, og som jeg ser som et af de stærkeste brands i Danmark. Det kunne jeg ikke sige nej til. Og så savnede jeg også den gamle arbejdsplads«, fortæller Søren Rosbjerg Andersen.

I sin nye stilling skal han styre produktionen i den ekspanderende virksomheds kommende satsning, nemlig en udvidelse af produktionen fra det tilkøbte tidligere Arla-mejeri Rødkærsbro.

Skal lede ekspansion

Præcist hvad der skal foregå i Rødkærsbro, holder Himmerlandskød stadig tæt til kroppen.

»Vi har forskellige muligheder for, hvad vi kan gøre, og vi får det først afgjort i efteråret«, fortæller adm. direktør og medejer af Himmerlandskød Lars Rosbjerg Andersen, Søren Rosbjerg Andersens bror.

Han er ikke overraskende godt tilfreds med ansættelsen.

»Søren har nogle gode produktionsmæssige kompetencer, som vi godt kunne bruge. Og så ville han også godt tilbage. Det var en win-win«, forklarer direktøren.

Der bliver ikke tale om, at Søren Rosbjerg Andersen skal have ejerandel af Himmerlandskød. Selskabet ejes i dag primært af næste generation i form af Lars Rosbjerg Andersen (6 procent) og hans børn, Christoffer og Louise, der hver ejer 47 procent.

Himmerlandskød har i de seneste år ekspanderet markant og konkurreret benhårdt med Danish Crown og Skare om at få de danske kreaturer til slagtning.

I år lyder målet på en vækst på 10 procent, hvilket vil betyde, at minimum 110.000 dyr skal slagtes i 2019.

Ud over Rødkærsbro skal Søren Rosbjerg Andersen også lede produktionen på kreaturslagterierne i Hadsund og Kjellerup samt afdelingen for opskæring i Hadsund.

Derudover har selskabet slagteri i Aalestrup og opskæring i Farsø. Samlet omsatte den i 2018 for 817 mio. kr.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle