Slagterier går sammen om at skære kød op

Slagterierne DLK Aarhus og A/S Hjalmar Nielsen fra Aalestrup er gået sammen med ECB KØD A/S fra København om at lave en ny kødopskæringsvirksomhed i Farsø.

Fra 1. september vil de tre virksomheder A/S Hjalmar Nielsen, DLK Aarhus og ECB KØD A/S sammen levere opskåret kød til detailhandel, restauranter og kantiner under det fælles navn "Himmerlandskød."

Samarbejdet er kommet i stand efter, at A/S Hjalmar Nielsen og DLK Aarhus i lang tid har arbejdet med at udvikle forretningerne og udnytte de råvarer, som man får, når man har 65.000 årlige kreaturslagtninger.

"Hovedparten af vores kød er fra lokalområdet, og vi vil prøve at profilere Vesthimmerland på den måde. Vi vil markedsføre vores kød som det kvalitetsprodukt, det er, og så håber vi også, at forbrugerne har øje for noget godt kvalitetskød," fortæller Lars Andersen direktør hos A/S Hjalmar Nielsen.

Da de overtog Arlas tidligere lageranlæg i Farsø, blev mulighederne for at opskære det himmerlandske kød endnu bedre.

Og da ECB KØD A/S, der også har en mindre opskæringsafdeling i Kjellerup, manglede større produktionsfaciliteter, var et samarbejde nærliggende. ECB KØD A/S sikrer leveringen af råvarer, og kan til gengæld bidrage med en veletableret salgsorganisation der kan sikre en bedre afsætning i hele detailleddet.

Den nye virksomhed skal på sigt beskæftige omkring 30 medarbejdere i Farsø.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle