Det er dyrskuetid, og i de kommende måneder er der dyrskue et sted i landet stort set hver eneste weekend.
Spørgsmål til Ib W. Jensen, viceformand for Landbrug & Fødevarer
»Det er en årlig fest, hvor vi ser, og hvor vi viser de flotteste dyr og de bedste maskiner. Vi viser, hvad vi formår, og vi gør det, fordi vi er stolte af det. Den stolthed er der ekstra brug for i en tid, hvor ikke alt er lige lyst. Dyrskuerne bidrager også til sammenhold i landbruget.«
»Begge dele. Der er meget socialt i det for landmænd, både for dem der udstiller, og for dem der besøger skuerne. Man får udvidet sin horisont og ser nye muligheder. Samtidig træffer man andre landmænd og får luft for synspunkter og frustrationer.«
»Det er både og. Der er en masse samfundskontakt i det, fordi vi kan vise, hvad landbruget er for noget. Det er de fleste landmænd glade for, fordi de gerne vil stå sig godt med det øvrige samfund og have et godt image. Dem, der går hjem fra dyrskuer, er sjældent negative over for landbruget.«
»Det er en del af festen, det er med til at skabe den markedsstemning, folk godt kan lide, at man kan købe mange forskellige ting på nogle dyrskuer. Det er også med til at finansiere dyrskuet, at leje ud til dem der har noget at sælge.«
»Ja, for ellers holdt det hurtigt op. Det kan godt være, landmænd er de eneste, der vil arbejde gratis, men vi har økonomisk sans. Vi diskuterer hvert år, hvor mange penge vi vil bruge på det ude i foreningerne. Selv de mindste dyrskuer holder ved, og det er fordi, det er pengene værd.«
Enig eller uenig?
Kontakt Ib W. Jensen, iwj@lf.dk
eller LandbrugsAvisen på debat@landbrugsavisen.dk