Sofari-succes hos kommende TV-dating deltager

Godt 300 gæster besøgte Årets Unge Landmand 2017 for at se øko-grise 27. maj. Senere skal Thomas også være med i »Landmand søger Kærlighed.«

Årets Unge Landmand 2017, Thomas Bertram, havde 300 besøgende til søndagens Sofari på sin bedrift i Nordjylland.

»Det er første gang, jeg deltager, så jeg er meget tilfreds med, hvor mange der dukkede op. Der skal også være tid til at give gæsten en helstøbt oplevelse«, siger Thomas Bertram, hvis gæster hovedsagligt bestod af byboere. Alle gæsterne havde respekt for, at grisene hverken må røres eller fodres, og Thomas Bertram bemærkede ikke den mindste smule kritik eller negativitet fra gæsterne.

»De ser grise, som trives i dejlige omgivelser, og vi havde endda en so, der begyndte at føde under arrangementet, så det var optimale forhold til at vise produktionen frem«, siger han og tilføjer, at det har krævet mange arbejdstimer at forberede dagen.

»Det hele skal spille sådan en dag. Græsset skal være nyslået, der skal være strøet, og grisene skal være de rigtige steder. Det har krævet kræfter, men det var det værd«.

Overvejer næste år

Selvom søndagens Sofari var en succes, er Thomas Bertram ikke sikker på, at han deltager til næste år.

»Det var en rigtig god oplevelse, men vi skal lige klappe hesten og se det an. Til næste år har jeg måske en kæreste og andre ting, der skal prioriteres først«, lyder det fra den unge landmand, der er i gang med optagelserne til den kommende sæson af TV-programmet Landmand Søger Kærlighed.

Faktaboks

Sofari

  • Afholdes hvert år den sidste søndag i maj.
  • Er startet af foreningen Fremme af Økologisk Kvalitets Svinekød,
  • I år viste 14 økologiske svineproducenter fordelt over hele landet deres bedrifter frem

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle