Solidt resultat fra Aarhus-egnens Andel

Selskabet har øget omsætningen med 32,5 procent.

Trods et turbulent år i grovvarebranchen opnåede Aarhusegnens Andel sidste år øget omsætning og et positivt resultat.

Selskabet har øget omsætningen med 32,5 procent til næsten 2,6 mia. kr. og fået et driftsresultat på knap 48 mio. kr. Resultatet efter afskrivninger og før skat er godt 15 mio. kr., mens selskabets egenkapital er på cirka 281 mio. kr.

Formanden for Aarhusegnens Andel, Jens Thomsen, betegner regnskabet som godt og solidt.

Forretningsfører Vagn Aage Jensen peger blandt andet på en stram risikostyring og viljen til at gå nye veje som forklaringer på det gode resultat.

Aarhusegnen har for eksempel anvendt futures til at eliminere risikoen ved at handle med store mængder korn på et uforudsigeligt marked.

Vagn Aage Jensen peger også på, at Aarhusegnens Andel var de første der importerede sorghum fra USA som alternativ til traditionelt foderkorn.

Aarhusegnen har også afprøvet nye muligheder ved at sælge maltbyg til Japan sidste sommer.

For at koncentrere sig om virksomhedens spidskompetencer har Aarhusegnen solgt DPL til de to andre aktionærer.

SMS

Aarhusegnens kunder kan nu som noget nyt via SMS få tilsendt opdaterede kornpriser fra den franske kornbørs, Matiff, så de kan overvåge kornmarkedet, mens de sidder på traktoren. De kan også følge med i priserne på raps på mobiltelefonen.

Aarhusegnen har allerede erfaringer med én SMS-tjeneste, nemlig en varslingstjeneste for bestemte afgrøder der trues af insekt- eller svampeangreb.

Begge tjenester er gratis og kan også fås som e-mail.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle