Spænding til det sidste ved DM i Pløjning

Drilsk jord, plantestubbe og uheld gjorde årets udgave af DM i Pløjning til en uforudsigelig konkurrence, hvor forhåndsfavoritterne måtte kæmpe ekstra hårdt for medaljerne.

DM i Pløjning bød i år på ekstra udfordringer for de 23 deltagere i standard- og vendeplov, da selv de rutinerede undevejs måtte kæmpe med nedbrud og uforudsigelige jordforhold.

Søren Korsgaard, der er forsvarende danmarksmester i vendeplov, måtte trække sig lidt i håret efter flækket i grønjorden, der på grund af en fordybning blev afsluttet lettere skæv. Han var i forvejen presset efter konkurrencen i stubjord. Det lykkedes ham dog at hive sejren hjem med 234 point.

»Jeg måtte lige give den en tand mere, og det er rigtig dejligt at stå som vinder efter den trælse dag, jeg havde i går, hvor jeg troede, jeg havde misset chancen,« sagde Søren Korsgaard.

På 2. pladsen kom Jesper Madsen (220,75 point) og på 3. pladsen juniorpløjeren Bertel Bovbjerg (216,75 point).

Vinder forfulgt af uheld

40 minutter efter alle de andre deltagere var færdige kunne Flemming Thorsager endelig løfte ploven ud af den sidste plovfure.

»Jeg havde tre nedbrud under grønjordspløjningen, der betød at jeg blev 41 minutter forsinket. En stor sten brækkede blandt andet min rulleskærer af, men heldigvis så havde jeg en ekstra i bilen. Alle nedbruddene ødelagde selvfølgelig min rytme, men jeg føler, at selve pløjningen er gået godt,« sagde Flemming Thorsager kort efter, han havde slukket traktoreren.

Han endte trods de store udfordringer undervejs på en sikker 1. plads for standardplov med 221,75 point. På 2. pladsen kom juniorpløjeren Martin Lingberg Velling (212 point), og Henrik Bovbjerg sikrede sig tredjepladsen (210.25 point).

Faktaboks

DM i pløjning 2015

  • 23. og 24. oktpber på Kragerup Gods i Ruds Vejby på Vestsjælland. 
  • Omkring 3.000 besøgende lagde vejen forbi.
  • Der var konkurrencer inden for heste- og veteranpløjning samt standard- og vendeplov.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle