Kristoffer Kappel udskød overtagelse af I/S, til prisen på mælkekvote faldt.
"Mælkekvoten skal være værdiløs hurtigst muligt, så jeg kan udnytte stalden og producere mere."
Sådan lyder det fra Kristoffer Kappel, der er mælkeproducent i Thy. Selv om den faldende kvotepris påvirker egenkapitalen og resultatet på papiret, ændrer det jo ikke ved bedriftens indtjening, påpeger han.
Sparer to mio. kr.
I første omgang glæder han sig til, at han 1. juli overtager sine forældres andel af det I/S, de har sammen.
"Jeg skulle have overtaget den for to år siden, men vi har ventet med at handle til nu, fordi kvoteprisen var for høj," siger han.
I familiehandler skal man betale kvotebørsens pris for mælkekvote, og derfor glæder han sig over, at prisen nu er nede i en kr. pr. kg. Dermed sparer han to mio. kr. på de 1,3 mio. kg kvote, han overtager.
Brug for mere kvote
Kristoffer Kappel er også af andre grunde glad for, at prisen er kommet ned. Han har en plan om at producere 3,8 mio. kg mælk i indeværende år. Da han pt. kun har tre mio. kg kvote, betyder det, at han måske skal ud at købe kvote, hvis han ikke vil risikere superafgift på 2,06 kr. pr. kg mælk. Han tøver dog lidt endnu.
"Jeg vil lige vente og følge produktionen i årets løb og se, hvordan det går, for jeg vil helst undgå at betale penge for mælkekvote, der er værdiløs om to-tre år," siger han.
33 39 47 41