Spydspid kåres med gavekort på 30.000 kr.

Ny artikelserie om landmænd, der er fremme i skoene og kan være inspirationskilde for andre.

LandbrugsAvisen fortsætter traditionen med at kåre Årets Spydspids i Landbruget, hvor der fokuseres på dem, der tør tænke nyt. Det vil sige landmænd og konsulenter med originale, gennemtænkte ideer, der kan inspirere andre landmænd til at komme videre.

Det betyder, at avisen i de næste fem uger hver uge præsenterer en kandidat til titlen, og vinderen blandt de fem kåres på økonomikongressen i december. Serien gennemføres fortsat i samarbejde med Realkredit Danmark og Danske Bank, så årets spydspidser kan belønnes med kontante præmier. Hovedgevinsten, der tilfalder vinderen, er et gavekort på 30.000 kr.

Viser en vej

Erik Faurholt Siggaard, chefkonsulent hos Realkredit Danmark, ser frem til igen i år at finde nogle af landbrugets spydspidser.

»Det er vigtigt at fokusere på, hvad der skal til for at komme igennem svære tider, og spydspidserne kan inspirere andre til at komme videre, selvfølgelig med fuld respekt for dem der er i en svær situation,« siger han.

Han mener, at man er nødt til at se fremad, sætte en retning og følge den, og at spydspidserne viser, at det kan lade sig gøre. Han glæder sig også over, at Videncentret for Landbrug er medarrangør i år.

»Det er tegn på, at det bliver taget seriøst,« påpeger han.

Erik Faurholt Siggaard synes også, der er kommet god respons på serien de foregående år.

»Vi kan se, at de er blevet brugt som inspiration i rådgivningssystemet,« siger han.

Skulderklap

Ole Larsen, Skanderborg, der sidste år blev kåret som Årets Spydspids i Landbruget bekræfter, at serien er brugt som inspiration fra andre. Han blev spydspids især på grund af, at han lavede et anlæg, der presser halmpiller til strøelse.

»Der er en del, der har henvendt sig, fordi de selv tumlede med tanker om sådan et anlæg, og så er der også en del der læste om os, som gerne vil købe halmpiller,« siger han.

Han har også fået mange små skulderklap fra kolleger, der læste om hans projekt. Dommerne lagde vægt på, at han har fået en ekstra indtjeningskilde uafhængigt af den primære drift.

Ole Larsen er ganske tilfreds med udviklingen for sin sideforretning, selv om det måske er gået lidt langsommere, end han havde regnet med.

Udpeget af uvildige rådgivere

LandbrugsAvisen har bedt de lokale landbrugsorganisationer om at indstille deres lokale spydspidser til konkurrencen. Alle landets landbrugscentre har kunnet indstille kandidater, og blandt de indstillede har LandbrugsAvisen valgt fem.

De fem landmænd, der kommer i avisen, får alle et gavekort. Det vil sige, at de fire landmænd og deres konsulentteam får et gavekort på 2 x 1.000 kr. Vinderen får 30.000 kr., og vinderens konsulentteam får 5.000 kr.

Til at udpege vinderen er nedsat en dommerkomite bestående af landmænd og eksperter.

thalbitzer@landbrugsavisen.dk

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle