Stålbaron køber stort mælkebrug

Indehaver af østjysk stålvirksomhed køber stor mælkeproduktion med 1.100 køer i Himmerland.

Det blev den østjyske erhvervsmand Morten K. Larsen, som indgik en købsaftale med Nykredit om storlandbruget Tinghøjgaard i Arden.

Morten K. Larsen, som ejer stålvirksomheden Eurosteel Danmark A/S i Hedensted, købte ejendommen med 1.100 køer plus opdræt og knap 1.000 hektar af kreditforeningen, som købte landbruget på en tvangsauktion i december 2017.

Tinghøjgaard har tidligere tilhørt Bøje Pedersen med familie, men de blev erklæret konkurs i april sidste år. Herefter var ejendommen til salg via landbrugsmægleren Evald Borup, som havde noteret 172 mio. kroner på til-salg skiltet.

Den oprindelige pris på 172 millioner kroner blev fastlagt ved at gennemgå driftsbygninger, jorden, boliger, foder og inventar og addere det hele.

»Hvad bedriften kan forrente, er noget helt andet. Det tager jeg ikke hensyn til«, udtalte mægler Evald Borup, der også er valuar, til landbrugsavisen.dk tilbage i maj sidste år.

Kæmpe tab til Jyske Bank

Nykredit havde gæld i Tinghøjgaard for omkring 130 millioner kroner, og Jyske Bank havde tilsvarende 60 millioner kroner i klemme.

På tvangsauktionen i december købte Nykredit bedriften for 135 millioner kroner. Hvad bedriften er solgt videre til, vides ikke, men sikkert er det, at Jyske Bank har lidt et kæmpe tab på bedriften i Himmerland.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle