Største maskinudstilling i 27 år

Skuet bliver anerkendt af forhandlerne, fortæller udstillingskoordinator.

Med 55.561 kvadratmeter bliver maskinudstillingen i 2019 den største siden 1992.

»Der har igen i år været stor interesse for udstillingen, og det er vi selvfølgelig både meget glade for og stolte af. Og vi kan godt love, at det bliver en fest«, siger udstillingskoordinator Niels Mathiasen.

Han fortæller, at hans team har gennemgået hele maskinområdet for at få så mange standpladser som muligt.

»Dyrskuepladsen er indhegnet, så vi har den plads, vi har. Så vi har fundet hvert eneste mulige hjørne, da interessen i de sidste mange år har været stigende«, siger han.

Entreprenørmaskiner fylder

En del af årsagen til stigningen skal ifølge Niels Mathiasen ses som følge af at landbrugsmaskiner er blevet større, mens også entreprenørmaskinerne, i år repræsenteret ved bl.a. Løwener og Kayser & Thorsen, vækster i udstillingen.

»Udviklingen er jo langsomt stigende over de senere år, så det tyder på at udstillernes pladsbehov er stigende, da vi ikke ser samme udsving i antallet udstillere«, fortæller Niels Mathiasen.

Han glæder sig dog over, at arealet selv i svære tider for landbruget har været fast eller stigende. I følge ham er det med til at fasttømre skuet som stedet hvor man udstiller maskiner øst for Storebælt.

Bliver prioriteret

Det stødt stigende areal, der kulminerer i den største maskinudstilling i 27 år, vidner også om, at Roskilde Dyrskue bliver prioriteret og anerkendt af forhandlerne, fortæller Niels Mathiasen.

»Og samtidig sætter forhandlerne pris på at møde folk med maskinerne på græsset«.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle