Stabilt halvår for slagterikoncern

Mængderne fra andelshaverne falder og kan på sigt tvinge lukninger af slagterier igennem. Ellers ligner første halvår 12/13 stort set dets forgænger.

Trods et fald i leverancerne fra andelshaverne på 6,6 procent i første del af regnskabsåret 12/13 i forhold til sidste år, lykkedes det Danish Crown at løfte omsætningen med en milliard.

Fremgangen skyldes de stigende priser, samt at datterselskaberne DC Pork i Sverige samt joint venture-selskabet Sokolow i Polen har leveret flotte resultater.

Samtidig landede resultatet af perioden på stort set præcis samme niveau som sidste år, nemlig 714 mio. kr., et resultat som administrerende direktør Kjeld Johannesen er godt tilfreds med.

»Jeg er glad for, at vi har evnet at fastholde vores position i et udfordrende marked,« lød kommentar fra slagteridirektøren.

De faldende mængder grise, som i antal svarer til over en halv million, kan dog på sigt føre til lavere bemanding eller ligefrem lukning af slagterier i Danmark.

At noteringerne har skuffet i forhold til de pris-optimistiske prognoser skyldes, at produktionen har været højere end forventet, bemærker Kjeld Johannesen.

»Vi er rimeligt sikre på, at der både i USA, Kina og samlet set på verdensplan vil være en stigende produktion. På det europæiske marked diskuteres det dog, hvor meget udbuddet vil falde. Og her ligger budene på alt mellem en og fire procent,« forklarer han.

Kjeld Johannsen tror dog fortsat på stigende priser hen over sommeren.

Seneste videoer

Se alle

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle