Statsministeren på besøg

Den socialdemokratiske partileder Helle Thorning-Schmidt bliver den første statsminister, der besøger Landsskuet. Det sker om fredagen, hvor æresgæsten også indvier det nye Landsskuespor med aktiviteter og informationer i Landsskuenaturen. Helle Thorning-Schmidt er begejstret for at være til stede blandt de mange land-interesserede børn og voksne.

»Landbruget er en stor del af, hvad vi spiser hver dag, og hvad vi sælger til resten af verden. Landbruget fylder meget i vores identitet, - derfor synes jeg, at det er spændende at være her i dag«, siger hun.

Ny ledelse

Statsministeren modtages i Herning af Landsskuets nye formand, Kristian Gade. Han har overtaget posten fra Peder Laustsen, som har været formand siden 2010.

På årets skue skal Kristian Gade også tage afsked med Niels Kristian Fruergaard som skuets daglige leder. Han går på pension fra direktørjobbet i VikingDanmark, der har været sekretariat i alle årene:

»Han har været Landsskuets allestedsnærværende drivkraft siden dyrskuets etablering i 1992 som arvtager til Ungskuet«. Mads Fjordside bliver ny daglig leder.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle