Stor udstråling fra holsteinerkalv

En sortbrogede holsteinerkalv, kat. nr. 741 fra Tirsvad-Risbak, Kjellerup, ragede op i Derby-konkurrence

Den sortbrogede holsteinerkalv, kat. nr. 741 fra Tirsvad-Risbak, Kjellerup, ragede op, da den sammen med de øvrige derbykalve blev præsenteret i ringen. Ikke på grund af højde, men på grund af udstrålingen, bevægelsen, de gode ben og det rigtige anlæg til et godt yver.

"Jeg lagde mærke til den, straks den kom i ringen," lød det bl.a. fra dommeren, da han udråbte den som årets derbykalv.

Derbykalv og derbykøer er racens betegnelse for en konkurrence, hvor udstilleren lægger 300 kr. i en fælles kasse for hver kalv og kvie, han tilmelder derbyet. I den tilsvarende jersey-konkurrence taler man om fremtids-kalve og fremtids-køer. Den vindende kalv/kvie hjemfører den samlede præmie.

"Selvfølgelig er det lidt sjov og gambling," siger landskonsulent Kjeld Christensen, "men det faglige er det primære. Hvordan udvikler derbykalven sig fremover, holder den, hvad den lover? Samtidig får børnene en god øvelse, når de mønstrer kalvene."

Kjeld Christensen havde kun lovord til de mønstrede dyr. Det er rigtig gode kalve, vi ser, selv om vi mangler halvdelen af landet, siger han.

Fremtidskoen aflyst

SDM Holsteiner-koen, kat. nr. 365 fra Aslundgaard, Bevtoft, løb med puljen som vindende derbyko og hjemførte desuden en ærespræmie.

Fremtidskalven hos Jersey blev kat. nr. 902 fra Gitte og Vagn Petersen, Skjern, en smuk kalv med gode karakteristika.

Derimod besluttede arrangørerne sig for at aflyse konkurrencen om fremtidskoen. Med kun to tilmeldte dyr var potentialet for lille.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle