Storlandbrug strømlines

Eskelund møblerer markant om på struktur.

Et af Danmarks største landbrugsselskaber, Eskelund-koncernen fra Fyn, møblerer markant om på strukturen. Det viser en række opdateringer af CVR-registret. Konkret er der rykket rundt, så flere datterselskaber nu ejes af Eskelund A/S i stedet for af familiemedlemmernes holdingselskaber. Der er samtidig sket kapitalforhøjelse i Eskelund A/S.

Årsagen til ommøbleringerne er udramatisk, understreger koncernens formand, Kristian Hedeager Nielsen. Han fortæller, at det ikke handler om generationsskifte fra Erling og Betty Lerche-Simonsen til børnene Gitte og Peter, men derimod om regulær forenkling.

»Der er lavet en omstrukturering af selskaberne, selvfølgelgi med fokus på, hvad der kan være hensigtsmæssigt i forhold til fremtidig udvikling. Men fokus er at gøre tingene enklere«, siger han og fortæller, at familien ellers regner deres virksomhed for et privatanliggende.

Eskelund var tidligere landets største svineproducent. De seneste år har dog været økonomisk udfordrende, især i de udenlandske aktiviteter. /DSB

Forsiden lige nu