Stormøde om mycoplasma

Vi har inviteret dem, der ved mest om mycoplasma, siger chefrådgiver Ida Ringgaard. Først i det nye år holder Vestjysk Landboforening oplysende møde om mycoplasma. Videncentret for Landbrug er ikke inviteret.

»Det er ikke en provokation. Det handler helt enkelt om, at vi vil have dem med, som ved mest om mycoplasma, og dem har vi fundet frem til,« siger Ida Ringgaard.

En dyrlæge, der arbejder med forsikringssagerne, Hans Peter Hornbjerg, Års, der har aflivet 700 dyr som følge af sygdommen og ikke er ude af den endnu, og hans dyrlæge, er blandt indlægsholderne.

Alvorligt for mange landmænd

Selvom hun ikke vil provokere, lægger hun ikke skjul på, at hun ikke er tilfreds med den måde, som Landbrug & Fødevarer, Kvæg, har behandlet sygdommen.

»Det er så alvorligt for mange landmænd, det her. Jeg bliver også bange, når jeg oplever, at en besætning med 100 køer, der aldrig køber dyr og som ikke har kontakt med andre besætninger, bliver ramt,« siger Ida Ringgaard.

Det hører også til de erklærede formål at lukke nogle af alle de »røverhistorier«, der går om sygdommen, understreger Ida Ringgaard.

Et scoop

For landboforeningen er det lidt af et scoop at få Hans Peter Hornbjerg til at fortælle om det formentlig mest alvorlige tilfælde af mycoplasma i danmarkshistorien. Han har hidtil ikke ønsket at stå frem med sin historie.

»Det bliver meget nemt politisk, det her. Derfor er det så afgørende, at det kommer frem på den rigtige måde,« siger Hans Peter Hornbjerg, der driver en gård med 700 køer i Himmerland.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle