Studierne krydres med kartoffelsortering

Datter og svigersøn er hjemsendt og sorterer kartofler mellem selv-studierne i jura og maskiner.

Corona sit præg på bedriften hos Henning Thybo i Arnborg, der skal så 460 hektar og lægge 300 hektar kartofler.

Så kan man kalde det held i uheld, at hans datter, Lærke, og svigersøn, Rasmus, er hjemsendt fra studierne og har isoleret sig på gården.

»Vi har sat dem til at sortere læggekartofler, når de har tid mellem studierne. Det er jo rart nok«, konstaterer Henning Thybo.

Lærke Thybo, der om nogle måneder skal til eksamen i ansættelsesret, skatteret og psykiatriret, nyder at krydre bøgerne med noget praktisk arbejde ved sorterebordet.

»Vi bor på 49 kvm i Aarhus, og vi ville ikke kunne holde ud at være spærret inde dér, så vi valgte at tage herhjem, da vi blev sendt hjem«, siger hun.

Selv om der er næsten fuldt tryk på undervisningen, oplever hun alligevel at have tid til at sortere kartofler, fordi »man heller ikke kan rende til så meget andet« for tiden.

Rasmus har ikke helt så meget undervisning på nettet og får tid til at køre traktor i nogle dage.

Selv om de arbejder, tager de coronatruslen alvorligt. Ved båndet står de ikke tilfældigt, men sådan at familien står tættest på hinanden. Henning Thybo har også forsynet alle traktorer med en flaske sprit og instruktioner om at spritte hænder og traktor af efter brug.

»Vi prøver så vidt muligt at undgå, at man skifter traktor hver gang, men i praksis kan det ikke altid lade sig gøre«, siger han.

Se også side 24-25

Faktaboks

Familien står sammen:

  • Danmark står sammen på afstand, men når der sorteres kartofler hos Henning Thybo, står man tættest på dem, der hører til husstanden, for at mindske eventuel smittespredning mellem medarbejderne.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle