Stuehus-arkitekt vinder 75.000 kr.

Mens alle andre arkitekter tegner bygninger til overbefolkede storbyer, koncentrerer Merete Lind Mikkelsen sig om pladsen og livet på landet.

"Jeg interesserer mig for huse på landet, fordi de skal forholde sig til landskabet. I byerne, hvor mange andre arkitekter arbejder, skal man forholde sig til naboerne og alt det andet som omgiver bygningen. Det skal man ikke på landet. Der handler det om lyset, bakkerne og omgivelserne," siger Merete Lind Mikkelsen, som netop har vundet Bisballe Fondens pris på 75.000 kr.

Fondens formål er at give anerkendelse til kunstnere der er nyskabende, grænseoverskridende og fortjener langt mere opmærksomhed end den, offentligheden har givet indtil nu.

Landhuse og herregårde

Merete Lind Mikkelsen er den ottende vinder af Bisballe Fondens pris på 75.000 kr. - hun har tegnet et stuehus til gården Smørager ved Slagelse, som trækker tråde helt tilbage til da vi fik tag over hovedet.

Det nye stuehus ligner de gamle landhuse blandet med byggetraditioner fra herregårdene, sagde Kjeld Vindum, som er en sjettedel af priskomiteen i Bisballe Fonden, blandt andet i sin tale til hende ved prisoverrækkelsen på Kunstakademiet i København.

"Huset er lavet til at blive brugt. Ejerne fortalte hvilke funktioner de ville have, og så tegnede jeg ud fra det. Mange kommer med en masse billeder af hvordan huset skulle se ud, men for ejerne af Smørager var det vigtigere, hvordan huset skulle bruges," fortæller Merete Lind Mikkelsen.

Seneste videoer

Se alle

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle