Styrer mod ny rekordomsætning – og nye røde tal

Semler Agro henter stadig større markedsandele i branchen. Men store investeringer har rykket tidspunktet for rentabel forretning.

For et år siden lød det fra den daværende øverste chef hos Semler Agro, Kim Skov Rasmussen, at selskabet ville gå i plus i 2017.

Sådan gik det ikke. Regnskabet viste før skat et underskud på ca. 29 mio. kr. efter skat. Og investeringerne i forretningen koster stadig så meget, at nulpunktet er skudt et par år ud i fremtiden.

Ifølge CEO Morten Buus er planen i dag, at forretningen har balance i 2020.

»Første halvår har været positivt. Vi øger omsætningen i år. Men det koster stadig, at vi har investeret i 80 nye biler, nyt IT-system og omstruktureringer«, siger han.

Og hvis man bider mærke i det sidste år, har Semler Agro bl.a. valgt at lukke en række afdelinger til fordel for små akutværksteder. Det giver øgede omkostninger i en overgangsperiode.

»Dér vælger vi at sige, at vi hurtigt vil have strukturen på plads, og så tager vi f.eks. udgifter til dobbelt husleje i en periode. Det er klart, at det koster her og nu, men det er vigtigt, at vi kommer i gang«, siger han.

For Morten Buus er et af de mest centrale elementer optimal udnyttelse af montørnes tid.

»Vi har indrettet det sådan, at reservedelene til næste dags job kommer hjem til ham om natten, og så er han klar til at køre ud på morgenen. Vi skal ikke bruge tid på, at han kører ind på arbejdet, drikker kaffe og så finder ud af, hvad han så skal«, siger han.

Internt hos Semler er afdelingen i Odense kroneeksemplet.

»De formår i dag at lave 70 pct. af reparationerne ude hos kunderne. Det vil vi gerne op på generelt i løbet af to til tre år«.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle