Svensk mejeri har problemer

Milko skærer ned, og Arla Foods i Sverige håber at få nye leverandører.

Det svenske mejeriselskab Milko skærer nu 75 medarbejdere væk.

I Österund, hvor hovedkvarteret ligger, skæres 30 arbejdspladser bort, mens der forsvinder 45 arbejdspladser som en følge af nedlæggelse af mejerierne i Karlstad og Sundswall, oplyser Lantbruk.

Arla Foods har ikke lagt skjul på sin interesse for det svenske mejeriselskab. Således har 40 Milko-leverandører været til informationsmøde hos Arla, hvor blandt andre næstformand Åke Hantoft gav en aktuel status og orienterede om Arlas fremtidsplaner.

Byder velkommen

"Som vi forstår det, er der en reel interesse for at komme med i Arla. Vi holder kontakten og håber, at vi får lov til at byde mange nye andelshavere velkommen," siger chef for ejerkontakt, Åke Lundquist til Arlas nyhedsbrev.

I svensk presse afviser Milkos formand, Lars Reyers, en fusion med Arla. Han fortæller, at Åke Lundquist ringede hjem til ham og forsøgte at sælge ideen om en fusion, men at han ikke kan arbejde med den ide. I stedet vil Milko inden for nogle uger komme med et forslag til medlemmerne, som betyder, at selskabet kan fortsætte som selvstændigt. Og samtidig lover han snart at komme med en konkurrencedygtig afregningspris.

Milko har knap 800 leverandører, 700 ansatte og omsætter for 2,6 mia. svenske kroner årligt.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle