Afrunding på PattegriseLIV skubbes
Afslutningsmøde for PattegriseLIV flyttes tre måneder, men projektets aktiviteter er godt undervejs, melder projektleder.

Corona får indflydelse på afviklingen af PattegriseLIV 2.0-forløbet, der skulle være sluttet af med et stort møde for alle 56 besætninger 9. juni bliver flyttet til 8. september.

»Det er det klogeste at flytte mødet, så vi også får afviklet staldskolerne, som det kniber med«, forklarer Dorthe Poulsgård Frandsen, projektleder for PattegriseLIV 2.0.

Hun fortæller, at projektet i det store og hele ruller frem, selv om coronavirussen har sat kæp i hjulene flere steder.

»Besætningsbesøgene med rådgivere er ved at være afrundet. Nogle har aflyst besøgene, mens andre er kommet videre ved at tage de nødvendige forholdsregler. Staldskolerne har været sat på pause, men er også så småt ved at åbne i takt med, at Danmark åbnes«, forklarer hun.

Positive tilbagemeldinger

Tilbagemeldingerne på det store rådgivningsprojekt er ifølge Dorte Poulsgård Frandsen gode.

»Deltagerne melder positivt tilbage. Der er god karma mange steder«, siger hun og peger på flere konkrete tiltag, som er kommet ud af projektforløbet:

»Mange besætningsejerne får foretaget USK i Kjellerup eller med dyrlægen på staldgangen. Ofte finder de frem til, at grisene dør af noget andet, end de troede. Der bliver så fulgt op med tiltag for at modvirke dødsårsagerne«, siger hun og fortsætter:

»Rigtig mange har haft deres fokus på dødfødte grise. Der er blevet kigget meget på arbejdsrutiner, og om de kan udføres på en mere smart måde. Flere er begyndt at møde ind på skæve tidspunkter, så bedriftens ansatte dækker en større del af døgnet. Det gør, at de kan redde flere grise. Andre har indført døgnovervågning, mens flere besætninger har haft fokus på fodring af de højdrægtige søer, så de ikke går sukkerkolde under faringen«.

Kan komme en ny runde med PattegriseLIV

På baggrund af en meget stor interesse og gode tilbagemeldinger i projektet, fortæller Dorthe Poulsgård Frandsen, er det i disse uger det overvejes, om der skal tilføjes en ekstra omgang med PattegriseLIV.

Flere lokale rådgivningskontorer har allerede meddelt, at tager nye besætninger ind i et lignende koncept.

»Projektet er godt struktureret. Man får både fokus på sin egen bedrift, men får via staldskolen også indblik i problemstillinger, der ligner dem, man selv har. Derfor overvejer vi, om projektet skal køre en ny runde«, siger hun.

Faktaboks

PattegriseLIV 2.0:

  • Et stort projekt med 56 deltagende besætninger.
  • I forløbet, der strækker sig over seks måneder, er der fem rådgivningsforløb og deltagelse i en staldskole med en række andre besætninger.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle