Det har besætningerne ændret i PattegriseLIV
Kuldudjævning to gange om dagen og flere timer til store faringsdage har været nogle af tiltagene for flere af de deltagende besætninger i PattegriseLIV 2.0.

PattegriseLIV 2.0 har gjort en forskel for overlevelsen af pattegrisene i en række besætninger, der har deltaget.

Blandt tiltagene er kuldudjævning to gange dagligt.

»Derved bliver de grise, som er udfordret, håndteret tidligere. To gange kuldudjævning er endnu ikke en officiel anbefaling, men det er noget, man kan overveje at gøre«, siger Dorthe Poulsgård Frandsen, der står i spidsen for projektet.

Fodringstiltag til polte, drægtige og farende søer er der også brugt kræfter på.

»Gennem rådgivningsforløbene er der flere steder arbejdet med at fodre, så søerne er gearet til at malke og ikke kun er nogle muskelbundter, der ikke kan malke. Der fodres efter normerne, der er justeret inden for det seneste halvandet år, og det tager tid at rette op«, siger hun.

Projektet har også gjort det klart i flere besætninger, at der er behov for at sætte ekstra ind på store faringsdage. Flere besætninger har valgt at sætte folk på i farestalden f.eks. kl. fire om morgenen, hvor faringerne begynder i de omtalte besætninger.

»Nogle besætninger har givet faringshjælp tidligere, end der blev gjort før. Det har måske ikke reddet liv, men i hvert fald givet en god start for flere grise«, siger hun.

Dorthe Poulsgård Frandsen ser også, at der er taget flere ressourcer i brug.

»Vi er gået tre grise frem på fem år. De flere grise gør, at der skal allokeres mere mandskab til at passe grisene i farestalden end for fem år siden«, siger hun.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle