Ingen puljenotering på Bornholm

I mere end 25 år har den beregnede notering stort set været enerådende på Bornholm.

På landsplan er der meget få besætninger, der alene afregner smågrise efter den beregnede notering.

»Langt de fleste, der handler grise i Danmark, afregner efter 50 procent beregnet notering og 50 procent markedsnotering. Der er kun få, der udelukkende afregner efter markedsorientering eller beregnet notering«, fortæller direktør Jens Kongensholm, SPF-Danmark.

Det er hans indtryk, at både køber og sælger er tilfredse med at skele både til stabiliteten i den beregnede notering og til at få lidt påvirkning fra udsvingene på det frie marked gennem puljenoteringen.

På Bornholm er det anderledes. Her afregnes næsten alle smågrise efter den beregnede notering. Det er noget, den nu snart forhåndværende konsulent ved Bornholms Landbrug, Stig Andersen, gerne tager sin del af æren for.

»Jeg opfatter den beregnede notering som den mest logiske og rimelige pris for en smågris«, siger han.

Stig Andersen tilføjer, at en soholder jo har samme behov for at sælge grise, som en slagtesvineproducent har for at købe grise, Vel at mærke til priser, begge parter kan leve af både i dag og i morgen.

»Når man driver landbrug på Bornholm, har jeg svært ved at se, at prisforhold i Tyskland skal spille ind på vores smågrisepriser«, argumenterer Stig Andersen.

Det synspunkt har bornholmske svineproducenter i stor udstrækning været enige i.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle