Svineavler går efter en masse likes på YouTube

En af landets største svineavlere har meldt sig ind i LandbrugsAvisens konkurrence om årets bedste video. Video og sociale medier giver positive vibrationer med omverdenen, lyder argumentet.

Vi vil gerne være dem, som folk godt kan lide, og ikke bare kendt for at larme med halmvognen og lugte.

Sådan lyder begrundelsen for, at Sølvbakkegård Avl og Opformering på Djursland har lavet en video til deres hjemmeside og Facebook-side og samtidig sendt den ind til LandbrugsAvisen og L&Fs videokonkurrence, Videokampen 2013.

»Vi vil være good guys. De, som kører forbi - og vores naboer, skal se den gode og sjove side af landbruget. Vi er faktisk en stor virksomhed med 22 medarbejdere herude på Djursland, som ikke har noget at skjule,« siger Anne Hovmøller, der ud over ansvarlig for administration og økonomi tillige er virksomhedens hjemmeside-, video- og Facebook-redaktør.

Hvad har I fået af reaktioner på videoen?

»Folk synes, at det er sjovt. Det har været god ånd blandt medarbejderne at være med – og givet medarbejderne en følelse af, at vi er en stor virksomhed. De er også tænkt med, så de kan dele den i deres netværk, og samtidig er jeres konkurrence jo en god måde at få den ud på,« siger hun.

 

Grisens rejse på Facebook

Filmen på 1,23 minutter er også lavet for at give gårdens hjemmeside og Facebook-side mere liv, hvilket allerede har skabt mere dialog med omverdenen og tættere forhold til kunderne.

Spanske Berta Garcia har bl.a. kommenteret filmen og skriver på gårdens Facebook-side, når de leverede grise er ankommet til Spanien.

»Det var oplagt, at der skulle være en film, så der er noget mere at komme efter. Og det skaber hurtig omtale. Vi vil gerne have flere likes – folk deler hurtigt indhold fra vores Facebook-side, og pludselig har 12.000 set det. Det er med til, at der hurtigt går en positiv snak i lokalsamfundet om, hvad har Sølvbakkegård nu fundet på,« siger hun.

Hvis I vinder, hvad skal I så bruge et rejsegavekort til?

»Lige nu er den store gimmick omkring frokostbordet, hvad det kunne være sjovt at bruge præmien til. Hvis vi vinder, så kunne det være sjovt, at det går til noget, hvor så mange som muligt kan være inddraget, men vi er ikke kommet til en endelig løsning på det,« lyder det fra en grinende Anne Hovmøller, der i øjeblikket barsler med film med de sjoveste fraklip fra filmen.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle