Svinegigant køber dansk vaskerobot

Washpower har fået hul på det amerikanske marked med salg af 20 vaskerobotter til en stor svineintegrator. En anden potentiel storkunde har allerede meldt sig på banen.

Washpower, der på få år har fået stor succes med salg af firmaets vaskerobot til danske og udenlandske svineproducenter, kan nu krydse USA af som et nyt marked med et stort brag.

Firmaet, der har base ved Bedsted syd for Thisted, har landet sin hidtil største ordre på 22 vaskerobotter. Køberen er det amerikanske svineselskab, Pipestone System, der har 300.000 søer svarende til cirka 30 procent af den danske sobestand.

»Det er helt sikkert et gennembrud for os, at vi har fået denne ordre til Pipestone System«, siger Kristian Pedersen, der er eksportansvarlig i Washpower.

Kimen til den store ordre blev lagt på EuroTier-messen i efteråret 2018, da repræsentanter fra Pipestone fattede interesse for Washpowers vaskerobot.

I marts måned blev Kristian Pedersen, en kollega og en vaskerobot fragtet til USA og kom på prøve i en af Pipestones 72 soejendomme.

»Fra marts til september, da jeg tog tilbage til USA, havde de vores robot på prøve. Pipestone var meget begejstrede for den, og de havde i testperioden ikke oplevet en eneste fejl på vaskerobotten. Så de ville gerne bestille seks robotter«, fortæller Kristian Pedersen, der dog fik landet en større ordre, inden han satte sig i flyet:

Smilene hos Washpower skulle dog blive endnu større, for 14 dage efter den første ordre var kommet i hus, fik de en e-mail fra Pipestone med besked om, at de gerne ville have yderligere 11 robotter.

To af vaskerobotterne i den sidste ordre, der skal fragtes til USA 4. november, sendes til Christensen Farms, der er en anden svinegigant med 145.000 søer. Derved kan der være grundlag for yderligere ordrer.

»Christensen Farms har tidligere besøgt os på vores matrikel, og jeg besøgte deres hovedkvarter, da jeg var i USA i september. Nu skal de prøve vores vaskerobot, og det er vi spændt på, hvordan det ender«, siger Kristian Pedersen,

Hos Washpower er der stor tiltro til, at USA bliver et stor marked for den danske virksomhed, som de seneste år er gået fra 16 til 26 medarbejdere som følge af stor efterspørgsel på vaskerobotter til svinestalde.

»Vi forventer, at USA frem til sommeren 2020 bliver vores største eksportmarked foran Frankrig. Vi har allerede aftalt, at Pipestone, der har en veterinær-del og derved er ude med deres dyrlæger hos nogle af de andre store svineselskaber, bliver vores distributør. Det er en vigtig vej ind hos de 40 største svineselskaber i USA, som står for to tredjedele af svineproduktionene i USA«, siger han.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle